Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění žít odvážně

Umění odvážně žít spočívá v přijímání výzev. Namísto aby ses jim vyhýbal se z nich naopak těšíš, vyhledáváš je. Nejde o to, že by v tobě výzva nevyvolala obavy, ale o to, že tě tyto obavy nezastaví. Zvítězí chuť je překonat. A sám sebe tím posílit, posunout.

Každá situace, která se jeví jako výzva, provokuje mysl. Začnou v ní běhat všelijaké myšlenky a představy, mysl se začne bouřit. A příčinou zdaleka nemusí být jen obavy a strach. Výzvou je každá situace, která mysl vyprovokuje k jakýmkoli negativním reakcím a představám — hněvu, smutku, žárlivosti, zuřivosti, zlobě, hádce, agresivitě. To vše jsou výzvy, příležitosti se překonat, zbavit něčeho, co ti neslouží, co je v tobě nepřirozené a brzdí tě nebo odděluje od druhých.

Výzvou je i touha a chuť něco dokázat, uskutečnit, splnit si nějaký sen, cíl. Většinou je tohle počátek série dalších dílčích výzev, jejichž zvládnutéí tě tam, kam se chceš dostat, dovede.

Každá výzva je situace, kde se rozhoduje, zda se posuneš dál. Pokud své hranice překonáváš, posouváš je, rozšiřuješ teritorium, kde se dobře cítíš a máš sám ze sebe dobré pocity. Když se naopak naučíš před výzvami couvat, žádné dobré pocity ze sebe mít nebudeš.

Král holí je karta dvou ohňů. Element ohně působí na element ohně. Je to tedy intenzivní oheň. Energie ohně je energií spalující. Spaluje strachy obavy, vše negativní a omezující. Proto taky když se bojíš nebo překonáváš svůj strach a bloky cítíš u srdce pálení. Není to metafora, je to skutečně energie ohně, která ke spalování bloků a překážek slouží.

Umění žít odvážně hezky vystihuje přísloví: Hrdina není ten, kdo se nebojí, ale ten, koho jeho strach nezastaví.

Žádné komentáře :