Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění úspěšně dělat co tě baví

Řada lidí vidí úspěch v hromadění majetku, honění se za slávou, prestiží, uznáním... Řada jiných si zase žádný úspěch ani nepřipouští, vnímá jej jako výsadu vyvolených, shodu náhod apod.

Skutečný úspěch ale nespočívá v tom jej hledat někde okolo ani se za ním honit. Skutečný úspěch je v nalezení svých jedinečných schopností a následné chuti je rozvíjet a uplatňovat. Je to tedy opačný pohled na svět, kdy se za ničím nehoníš, ale naopak to přitahuješ. Nezaměřuješ svoji pozornost ven, nýbrž dovnitř. Hledáš, co tě nejvíc baví a děláš to, cítíš chuť se v tom realizovat.

V případě úspěchu jde tedy tvůj o vnitřní stav, správné nastavení svého způsobu uvažování, svého vyzařování. Všichni, kdo se někam honí, nepřitahují. Vynakládají úsilí, nutí se dělat to, co považují za nutné, myslí si, že právě to je pro úspěch potřeba. Ale je to omyl.

Skutečný úspěch spočívá v umění být přitažlivý, cítit se naplněný a soběstačný. Vychází ze sebepřijetí a následné sebedůvěry. Je to uvědomění, že máš vše, co ke štěstí potřebuješ, sám v sobě. Že víš, co tě baví a naplňuje a máš chuť se tomu věnovat, zdokonalovat se a realizovat se v tom. Něco dokázat, vytvořit, dát. Když takto uvažuješ, automaticky tě podporují všechny přírodní síly, protože proti žádné z nich nejdeš. Cítíš se naplněný a tudíž nevyzařuješ nedostatek, nemáš tendenci z vnějších zdrojů zalepovat svoji prázdnotu.

Umění úspěšně žít znamená najít, co tě nejvíc baví a tím žít. Pak tě zdar i úspěch doprovázejí, jsou totiž tvojí přirozenou, neoddělitelnou součástí. Nezávisejí na vnějších podmínkách a faktorech.

Žádné komentáře :