Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění rozhodnosti

Nerozhodnost způsobují myšlenky, které odbíhají z tvé hlavní linie, přímé cesty za tvým záměrem. Začneš úplně zbytečně vymýšlet komplikace. Zvažovat, kombinovat, hledat možné problémy, spekulovat, myslet dopředu, vymýšlet alternativy. Jinak řečeno — přestaneš myslet na svůj cíl a namísto toho začneš řešit věci okolo. Často tě k tomu motivuje strach, obava, vidina, že něco nevyjde, nebude fungovat, nezvládneš, že ti něco stojí v cestě apod. Příčinou může být o naivní chuť se zavděčit druhým, všem.

Umění rozhodnosti spočívá v první fázi v uklidnění myšlenek. Toho docílíš tím, že se zaměříš na zdroj, který tvůj neklid vyvolává. Na příčinu reje zbytečných myšlenek a pochybností. Namísto, abys dál rozvíjel zmatené teorie a alternativy půjdeš opačným směrem, k jádru.

Je to jako při každé práci se strachem — postavíš se mu čelem, konfrontuješ se s ním, a on se tím pádem rozplyne a ty se uklidníš. Můžeš si pomoci otázkou: „Čeho se vlastně bojím?“

V případě nerozhodnosti ti následně pomůže další otázka: „Co je mým cílem? Kam jdu?“ Tím přestaneš myslet na postranní aspekty, které jsi ve svých scénářích rozvíjel. Ustřihneš je a vrátíš se k tomu skutečně podstatnému — svému cíli. Přestaneš řešit, jak tam dojdeš. Jen cíl je pro tebe podstatný. Ostatní se samo zorganizuje a vyřeší tou nejjednodušší možnou cestou. Vesmír tě nepotřebuje k tomu, abys vymýšlel řešení. On jen potřebuje, abys jasně vyzařoval, kam chceš dojít, o zbytek se postará, je to jeho starost.

Když se tedy uklidníš a připomeneš svůj cíl, znovu získáš jasnost, odstup, nadhled. Přestaneš se plácat sám v sobě. Dokážeš se i pustit všeho, co pro tebe není podstatné, čeho jsi se doposud nechtěl vzdát, o co ses bál, že přijdeš, na čem jsi lpěl. S jasnou vizí svého cíle necháš událostem volný průběh. A ono se pak samo ukáže, co je s tebou v souladu, a co chce jít svou vlastní cestou, co by ti tudíž stejně nesloužilo, nefungovalo. Nic z toho, co ti doopravdy slouží a je s tebou v souladu, tě neopustí. A když, tak jen zdánlivě, dočasně, a samo se to v pravý okamžik vrátí. To jsou zákony, které se o vše starají a od tebe vyžadují jediné — jasné vyzařování.

Žádné komentáře :