Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění nechávat událostem volný průběh

Umění myslet vždy jen na výsledek a o zbytek se nestarat je pro většinu lidí jedním z nejtěžších. Vyžaduje totiž plnou důvěru v přírodní síly, čisté podvědomí, jasnou mysl.

Co to znamená? Že na situace, které budeš zažívat, nebudeš vnímat negativně. Nenecháš se svými zdáními strhnout ke generování negativních myšlenek jako obavy, strach, snaha věci popohánět, řešit, vymýšlet alternativní cesty, tlačit na pilu, upínat se na různé nabídky atd.

Namísto toho všeho zůstáváš klidný a plně důvěřuješ svým záměrům, duchovním schopnostem a vesmírným principům, které se samy starají o to, aby byly tvé záměry naplněny tou nejjednodušší a nejrychlejší cestou. Což se děje jen tehdy, když to těchto procesů nezačneš nijak myšlenkově zasahovat. Tím vše jen komplikuješ a brzdíš.

Umění nechat své záměry se samy realizovat je uměním důvěry a nulového úsilí. Okolní dění tě nechává úplně v klidu a necháváš vše, co s tvým záměrem souvisí k sobě samo přicházet. Nevyvíjíš žádné úsilí, ani myšlenkové, nesnažíš se nic obcházet, popohánět, dělat kompromisy. Jsi v klidu, relaxuješ, odpočíváš, užíváš si život a o nic se zbytečně nestaráš.

Umění nechávat věci dozrávat je odrazem čistoty tvé mysli. Do jaké míry vidíš svět přirozeně. Jak se díváš na lidi, na sebe, na život jako takový. Vše, co je v tobě ještě nepřirozeného, se projeví, vyburcuje mysl k činnosti v negativním slova smyslu. Přesto kdykoli se tak stane, využij té příležitosti a postav se svým pochybám a strachům čelem. Namísto abys jim podlehl a začal něco „řešit“ si je připusť k tělu s vědomím, že se jim chceš podívat do tváře a tím je zahnat, rozptýlit. S vědomím, že to jsou jen staré falešné iluze o světě nebo lidech. Jen tak se svých starých bloků zbavíš, to je cesta k bezstarostnosti.

Žádné komentáře :