Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění jít úspěšně svojí cestou

Jít svojí životní cestou, tam, kam tě to táhne, kam cítíš, že jít chceš, je přirozené. Je to následování svých tužeb, pocitů. Kdykoli to děláš, jsi na dobré cestě, bez ohledu na to, co si o tom myslí druzí, ať je to kdo je to. Takže první předpoklad spokojeného života je jasný — nenechat se ovlivňovat názory okolí a jít za tím, co tě táhne, v čem se chceš realizovat, něco dokázat.

To ale není vše. Další aspekt umění jít svou cestou úspěšně spočívá v zodpovědném přístupu. Být si vědom, že vše, co uděláš, se někde odpovídajícím způsobem projeví a také že se to k tobě vrátí. Dávat si tedy pozor, jak přemýšlíš, jak se rozhoduješ, jak se projevuješ. Zůstaneš-li upřímný a otevřeně budeš vyjadřovat své cíle i úmysly, bude se ti dařit. vyskytnou-li se překážky, najde se řešení. Nikdy ti nic nehrozí, jednáš-li upřímně a odvážně. Někdy to tak jen může vypadat, ale to je jen klam, který se brzy sám vyřeší.

Životní cesta někdy dospěje do bodu, kdy je potřeba pokračovat jinam. Do nějakého zlomu, kdy musíš opustit staré, nepotřebné, a vydat se dál za novým. I zde je to o zodpovědném přístupu, o uzavření všeho starého tak, aby po tobě nezůstali žádní nevyřešení kostlivci. Pokud je po sobě zanecháš, vrátí se. Budou se ti minimálně v myšlenkách vracet, budeš je s sebou všude vláčet, ať si to připouštíš nebo ne a jednoho dne je stejně budeš muset řešit. Čím důsledněji tedy po sobě zameteš předtím, než vyrazíš na novou cestu, tím lépe se ti povede. Čistý štít je velice důležitý.

Umění jít svojí cestou zahrnuje ještě něco. V okamžiku, kdy cítíš, že jsi dozrál, že jsi vše urovnal a připravil, vyraz a už se neohlížej zpět. Už neřeš, jestli jsi to udělat měl nebo neměl. Jdi kupředu, za svým novým cílem. A jdi přímo, nehledej okliky, nikde se neschovávej, nebrzdi. Na nic netlač, o nic neusiluj, ale ani se ničím zbytečně nezdržuj. Věř svému vyzařování a buď mu věrný. Pak se budou věci vyvíjet ve tvůj prospěch a brzy potkáš ty, kdo ti budou nápomocni.

Žádné komentáře :