Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění růst a bohatnout

Bohatství vnější, které zažíváš v podobě toho, jak žiješ, co si můžeš a nemůžeš dovolit, do jaké míry žiješ podle svých představ a do jaké se ještě musíš omezovat, je jen odrazem tvého bohatství vnitřního. Nikdy nebudeš bohatý, dokud nebudeš bohatý vnitřně, svým myšlením, uvažováním, cítěním, vyzařováním.

Můžeš se za bohatstvím honit, pachtit, snažit se jej dosáhnout různými způsoby, ale to bude marný a nekonečný boj. Skutečně bohatý nikdy nebudeš, dokud se tak nebudeš doopravdy cítit a chovat. Až pak bude bohatství tvojí nedílnou, trvalou součástí, tím, co dáváš, nikoli tím, za čím se honíš, co úzkostlivě schraňuješ, o co se handrkuješ a přetahuješ...

Definice bohatství může znít: tvé bohatství není to, co máš, ale to, co dokážeš dávat.

O své bohatství, chceš-li bohatým být, se musíš naučit pečovat. Rozvíjet je v sobě. Učením se a dáváním. Král disků upozorňuje na jeden klíčový aspekt, a tím je tvůj vlastní rozvoj. Tím, že děláš, co tě baví, automaticky něco tvoříš. S chutí, srdcem, pro výsledek, abys něco dokázal. A to důležité je, že ve skutečnosti nejde jen o to něco vytvořit a dokázat, ale během toho tvořivého procesu se rozvinout, obohatit, posílit, pročistit od bloků. Jinými slovy — na své cestě se setkáš se situacemi, které ti budou výzvami. A jen tím, že děláš co tě baví a naplňuje, je rád přijmeš a překonáš. A to má pro tebe, pro rozvoj tvého vnitřního bohatství, stěžejní význam. Uvědomíš si, co všechno dokážeš, své schopnosti, které překonají tvé dosavadní představy. nejen, že si tím uděláš radost, ale zároveň v sobě posílíš sebevědomí, vědomí svého bohatství.

Umění růst a bohatnout tedy spočívá v dělání toho, co tě naplňuje a uvědomění si, že vše, co takto vykonáš, tě vždy, bez ohledu na výsledek, obohatí. A nakonec to přinese i bohaté ovoce, ale to přijde automaticky, to nemusíš řešit.

1 komentář :

Anonymní řekl(a)...

Je pravda, že to umění bohatnout ovládne jen nevelké množství lidí. Ale je to pak samozřejmě na nich, jak k tomu přizpůsobují. Myslím tím ke kapitálu a k penězům. Já jsem si třeba v jednu chvíli řekl, že se nebudu spoléhat na stát, ale jen sám na sebe. Dělám investice do P2P pujcek a prostě si zajišťuji pasivní příjem tak, abych třeba od padesáti nemusel pracovat.