Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění seberealizace

Stěžejním tématem života je seberealizace. Právě v ní je zakotveno naplnění, přirozený zdroj spokojenosti, radosti, sebevědomí, dobrých pocitů ze sebe samého, chuť tvořit a dávat, být druhým k užitku.

Seberealizace začíná nalezením sebe samého, své přirozenosti, svých vrozených vloh, které máš od narození k tomu, abys je v sobě objevil a tím dostal chuť a touhu je rozvíjet. Nejdřív sám kvůli sobě, později už také s vědomím, že tím můžeš a chceš sloužit druhým. Dělat to, co tě nejvíc baví a naplňuje a zároveň tím být užitečný, něco světu ukázat, nabízet, dávat.

Dokud sám sebe nenajdeš anebo ti chybí odvaha se tomu, co v sobě nosíš, naplno věnovat (děláš to jen jako koníčka a k tomu „musíš chodit do práce“), nežiješ naplno, nevyužíváš svůj potenciál. Pokud tedy ještě váháš s tím jít si za tím, co tě baví, pracuj na tom, abys to co nejdřív dokázal. Ve vlastním zájmu.

Život ale nesestává jen z „práce“, přestože tě naplňuje. Jsou i jiné aktivity, které máš rád a které tu jsou od toho, aby ses u nich odreagoval, přestal na čas myslet na svou primární činnost. Hrají v tvém životě důležitou roli, proto se jim nevyhýbej, neupínej se jen na jednu činnost. Zábava a odpočinek jsou tu kvůli odreagování, bez kterého by tě monotónnost života ubíjela. Procházel bys vnitřními krizemi z přehánění.

Součástí seberealizace je upřímnost a vůle dosáhnout svých cílů. Upřímnost ti otevírá všude dveře. Díky ní přitahuješ lidi, kteří jsou s tvými záměry v souladu. Díky upřímnosti se ti daří, protože jasně vyzařuješ kam jdeš. Nekličkuješ, nespekuluješ, neobcházíš, nehledáš okliky, ani s nikým nebojuješ. Pokud se nikdo staví tvým záměrům, víš, že se brzy sama ukáže jiná, lepší cesta. Pro dosažení svých cílů je upřímnost nutná, ostatní se pak řeší samo.

Umění seberealizace je uměním žít spokojený a naplněný život. V nalezení toho, co tě nejvíc baví a naplňuje, v odvaze se tomu věnovat. A nakonec v upřímnosti, která hraje vždy ve tvůj prospěch, přestože to někdy může chvíli vypadat, že nikoli. To je ale klam,kterému nikdy nepodlehni.

Žádné komentáře :