Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění čelit negativním pocitům

Sedmička mečů odhaluje stavy, kdy na člověka padá tíseň. Má pocit, že se nic nedaří nebo že všichni a všechno je proti němu. Cítí se slabý, bezmocný, má pocit, že nic z toho, co dělá, nemá smysl a to v něm probouzí chuť vším praštit, vzdát se svého záměru, rezignovat.

Stejně jako u všech ostatních negativních myšlenek a pocitů i zde platí, že jde pouze o vlastní iluze, podléhání zdáním, vznikajícím nesprávným pohledem na okolí — vídiš něco úplně jinak než jaké to skutečně je. Budí to v tobě falešné dojmy, kterým podléháš.

Často bývá tématem tvých iluzí pohled na ostatní lidi. Máš pocit, že ti stojí v cestě, že se ti snaží v něčem bránit, že proti tobě dokonce bobjují (což symbolizuje i tvůj meč v symbolu karty, do něhož se zabodávají meče ostatních). Výklad tohoto symbolu ale říká — zraňuje a bodá tě nikoli to, co je okolo, ale to, co si o tom ty myslíš. Jsou to tvé vlastní myšlenky a úvahy, které tě zraňují. V každém můžeš vidět přítele i nepřítele. V každé situaci pomoc, příležitost nebo také překážku. Co vidíš, to prožíváš. Vždy vidíš přesně to, co předpokládáš že vidíš, co podvědomě očekáváš.

Tvé myšlenky jsou tím jediným, co tvoří tvůj život. Proto jsi-li pánem svých myšlenek, jsi i pánem svého života. máš nad ním moc. Je-li tomu naopak a svým myšlenkám nevěnuješ pozornost, nakládáš s nimi bez rozmyslu, nechápeš jejich skutečný význam a sílu, ovládají myšlenky tebe a budeš vždycky jejich otrokem. Namísto toho, aby ses tam, kde to ještě neumíš, učil na svět dívat přirozeně se dál utvrzuješ ve svých iluzích, tím je posiluješ a odvádíš sám sebe dál a dál od přirozenosti, lásky, radosti a všeho, co tvoří skutečný život.

Umění čelit negativním pocitům vychází ze znalosti role svých myšlenek a vědomí, že nic negativního samo o sobě neexistuje, že existují jen falešné negativní úhly pohledu, generující negativní myšlenky, vyvolávající negativní pocity. Úspěšně čelit takovým situacím znamená, že pokaždé, když tě negativní pocity přepadnou, začneš hledat chybu ve svém uvažování, v pohledu, jakým se na situaci díváš. Tím chybu objevíš a posléze najdeš i správný úhel pohledu. Negativní představy se tím rozplynou, stejně jako pocity, které v tobě vyvolávaly.

Žádné komentáře :