Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


sobota 28. prosince 2013

Umění žít s čistými úmysly

Čisté úmysly, jejichž součástí je i upřímnost, jsou klíčem ke všem dveřím. Cokoli podnikáš s čistými úmysly se ti daří, protože si nestojíš v cestě. Tvůj čistý záměr = čisté vyzařování. Není v něm nic, co by jeho realizaci blokovalo, brzdilo. A o to jde, protože jedinou skutečnou překážkou v čemkoli, co prožíváš, co podnikáš, co chceš, za čím jdeš, jsi jedině ty sám.

Samozřejmě, že můžeš narazit na lidi, kteří k tvému záměru budou lhostejní nebo se jim nemusí líbit. Ale všichni tito lidé nejsou skutečnými překážkami, jsou to pouze ti, které k jeho uskutečnění nepotřebuješ. Jestliže to chápeš, víš, že kdykoli někoho takového potkáš, vede cesta dál nikoli přes něj (bojem, sporem, silou, snahou, přemlouváním...) ale jinudy. Nijak tě tedy takový člověk neznepokojí ani nezdrží tím, že bys vyvíjel marné snahy jej do svého záměru zahrnout.

Umění žít s čistými úmysly tedy spočívá v pochopení sebe jako jediné skutečné překážky ve svém snažení, tvoření, dosahování. A to, čim si dokážeš bránit, je pouze tvé nečisté vyzařování. Každý záměr se do tvého vyzařování promítá, na to nezapomínej. Je fuk, co říkáš, jak se tváříš, co druhým nebo i sám sobě namlouváš. Podstatné je jen to, co vyzařuješ. A své vyzařování neoblbneš, to totiž nejde. Když ale víš, jak čisté vyzařování funguje, přestaneš mít snahu jej jakkoli špinit a tím si házet klacky pod nohy. Máš-li přesto strach, jdi do sebe a zapracuj na sobě tak, aby ses jej zbavil. Vychází z nějaké falešné iluze, kterou v sobě nosíš, tak se jí zbav.

Žádné komentáře :