Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění rozvíjet svou sílu

Pravá síla každého člověka vychází z jeho sebepřijetí. Z toho, do jaké míry sám sebe přijal takového, jaký je, a co naopak na sobě řeší, čím se trápí, co maskuje, zač se stydí, ohledně čeho sám se sebou bojuje, co si nechce přiznat, co skrývá před ostatními.

Vše, s čím bojuješ, ti bere sílu, oslabuje tě to. Snažíš se v tom porovnávat s ostatními, a samozřejmě se vnímáš v nevýhodě, snižuješ svoji hodnotu.

Namísto trápení se svými zdánlivými nedostatky a chybami se zaměř na to, abys vše, co řešíš, přijal a řešit přestal. Uvědom si, že nikdo není dokonalý a každý má své slabé stránky nikoli proto, aby se jimi celý život trápil, ale aby jich využíval pro svůj rozvoj. Naučil se je správně chápat. A právě v tom spočívá umění rozvíjet svou pravou sílu: v sebepoznání, sebepřijetí a využívání svých zdánlivých slabostí k jejich přeměně ve své silné stránky, k rozvoji své síly.

Jedině tehdy, když se přijmeš, dokážeš svou energii nechat volně proudit. A právě množství energie, které tebou proudí udává tvoji skutečnou sílu, tvůj tvůrčí potenciál, tvé bohatství. Čím víc se naopak ve svém nitru vrtáš, hádáš, vyčítáš, trápíš, tím víc proudění své energie brzdíš. A právě to tě oslabuje a snižuje tvůj potenciál, který se pak projevuje ve všem, co děláš i neděláš a máš i nemáš.

Žádné komentáře :