Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


čtvrtek 26. prosince 2013

Umění čerpat radost ze sebe

Skutečným zdrojem všeho jsi ty sám. Ať hledáš cokoli, vždy to musíš najít (a taky najdeš) sám v sobě. Až poté se to stane tvojí součástí, trvalou, protože to začneš vyzařovat.

Dokud hledáš cokoli někde venku, vidíš zdroj toho v něčem mimo sebe samého, upínáš se na to, honíš se za tím, stáváš se na něčem závislým. Namísto aby ti to sloužilo, se to stává tvým prokletím. Teprve až pochopíš, že vše, co hledáš musíš hledat a najít v sobě, až pak dojdeš naplnění, přestaneš cítit prázdnotu, nahradí ji radost a naplnění, láska a chuť to vše sdílet.

Devítka pohárů učí, že pravou radost najdeš v dělání toho, co tě nejvíc baví. V rozvoji svých přirozených talentů, což tě vede čím dál hlouběji k tobě samému, k tvému já, k vnitřnímu zdroji radosti a naplnění. Ke schopnosti lásku cítit, vyjadřovat i sdílet.

Umění čerpat radost ze sebe je pochopením sebe jako zdroje všeho, co tvůj život tvoří a v nutnosti dělat co tě baví a to rozvíjet. Jen tím v sobě probudíš trvalou, na ničem nezávislou radost, radost ze sebe. Až ji probudíš, budeš ji chtít i sdílet a rozdávat. A to je naplněním života.

Žádné komentáře :