Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


neděle 1. února 2015

Užitečné funkce blogu

Smyslem blogu je nabízet čtenářům články. Blog obsahuje i funkce, které to mají čtenářům usnadnit, zpříjemnit, přizpůsobit jejich možnostem a preferencím. Zde je stručný popis funkcí, které můžete využít:

1. Mobilní verze blogu

Blog je na adrese wlashack.blogspot.cz. Na počítači, tabletu i smartphonu se automaticky zobrazí tak, aby na daném zařízení šel dobře číst.

2. Ikona pro rychlé zobrazení blogu

Na mobilních zařízeních (tablet, smartphone) jde jednoduše umístit na jejich plochu ikonku, kterou se pak vždy dostanete rovnou na blog. Stačí mít ve webovém prohlížeči blog zobrazený, otevřít menu prohlížeče a zvolit položku "Přidat na plochu" (viz červený rámeček na obrázku tabletu).

3. Možnost odebírat články e-mailem

Chcete-li si číst raději články v emailu, můžete si je nechat zasílat. Stačí vyplnit svou e-mailovou adresu do pole, které najdete na blogu vpravo dole pod článkem. Nové články vám pak automaticky přijdou hned po svém zveřejnění. Odběr jde kdykoli zrušit klepnutím na odkaz "unsubscribe now" na konci za článkem.

4. Přechod na předchozí/následující článek

Na hlavní stránce blogu je vždy zobrazen nejnovější článek. Po dočtení článku je možné skočit na předchozí (případně následující) článek pomocí odkazů Starší příspěvky, resp. Novější příspěvky (na smartphonech jsou namísto textových odkazů pod článkem šipky). Na aktuální článek se dostanete odkazem Domovská stránka.

5. Pravý sloupec

Pravý sloupec obsahuje ovládací prvky blogu. Rubriky, v nichž jsou články rozděleny do skupin podle tématu, Archiv blogu, kde jsou všechny články řazeny historicky, Odkaz na autora článků apod.

Žádné komentáře :