Online karetní výklady www.martinvlach.cz Blog Facebook Google+

Linka pod perexem


úterý 31. března 2015

07: Umění bezpodmínečnosti

Umění bezpodmínečnosti je nutnou podmínkou trvalé přitažlivosti. Dokud toto umění neovládáš, bude tvá přitažlivost proměnlivá, protože bude pořád záviset na okolním dění.

Jinými slovy — budeš podléhat zdáním, že se děje něco nesprávného, že se někde vyskytl problém, že něco nevychází, komplikuje se, hrozí apod. Tvou pohodu bude každou chvíli narušovat nepohoda a s ní související vyzařování něčeho jiného než toho, co si přeješ přitahovat.

Zbavit se podmiňování je nutnou podmínkou vnitřního klidu, vyrovnanosti. A právě vnitřní vyrovnanost není ničím jiným než zdrojem konstantního vyzařování. Máš svůj cíl, svou vizi, a za ní jdeš, bez ohledu na to, co se kolem děje. Jinak řečeno — okolnímu dění (jakož i momentálnímu "nedění") nepřikládáš vůbec žádný negativní význam, nenecháváš se tím nijak vyvést z klidu.

Schopnost prožívat vnitřní klid v sobě vypěstuješ, když si budeš připomínat:

  • Že nic negativního neexistuje
  • Že vše, co se děje, je vždy správně a pro tvé dobro, v souladu s tvým záměrem
  • Že pokud v tobě nějaká situace budí negativní pocity a představy, jen právě podléháš vlastní iluzi. Vnímáš něco jinak, než jaké to je a o čem to je a proto prožíváš namísto pohody nepohodu.

Konec se závislostmi a kompromisy

Podmiňování není ničím jiným než produktem závislosti, lpění, vnitřní nejistoty — existenčních obav. Může jít o závislost na partnerovi, na zaměstnání, na nadřízených, na zákaznících, na penězích, na dětech... A těch všech je potřeba se zbavit. Až pak budeš celistvý a vyrovnaný.

Cítíš-li, že na něčem lpíš nebo jsi na tom závislý, zadej si za svůj nejbližší cíl se právě této závislosti zbavit. Udělej si z toho aktivní trénink tak, jak jsem psal v jednom z předchozích článků tohoto seriálu. Proč se zaměřit právě na tohle?

Protože právě v tom najdeš vše, co hledáš. Životní pohodu, klid, radost, štěstí, spokojenost, pocit trvalého bezpečí. Až pak skutečně budeš schopen jít tam, kam chceš, dělat to, co tě skutečně baví, žít tak, jak si přeješ a plnit si, co si toužíš splnit.

Správnou přitažlivost je potřeba chápat jako trvalý vnitřní stav, který není na ničem a nikom závislý. Prožíváš-li štěstí v souvislosti s něčím nebo někým (s nějakou "jistotou"), jde ve skutečnosti o utrpení, protože se tvé pocity neustále mění přesně podle toho, jak se daný "předmět tvého štěstí" chová, co se s ním děje. Takto budeš trpět "proměnlivostí nálad" celou dobu, dokud se své závislosti nezbavíš a stejně tak se bude měnit i tvá přitažlivost.

Zdrojem všeho jsem já

Připomínám důležitou skutečnost, že jediným zdrojem všeho ve tvém životě je tvé vlastní vyzařování neboli přitažlivost. Nic jiného ani nikdo jiný. Na to se spolehni, toto pravidlo je nezměnitelným a nijak neobejitelným zákonem, přesně definujícím člověka a jeho schopnosti. V té větě je obsaženo vše, co o sobě a svém fungování už víš z předchozích článků nebo ze seriálu Člověče, poznej se. Shrnu to nejpodstatnější:
  • Nejsi žádný izolovaný panáček. Jsi neomezené vědomí, vysílač informací do Vesmíru, který všemu, co vyzařuješ (v podobě myšlenek), naslouchá a okamžitě reaguje — vše organizuje tak, aby k tobě přišel zpět odpovídající výsledek ve formě prožitku.
  • Ty a Vesmír neustále spolupracujete na tvorbě tvého života. Jste dokonalá dvojice: ty říkáš, co má Vesmír tvořit a on to dělá. Ty dokážeš cokoli vymyslet a on to dokáže dokonale uskutečnit. Nikdy tedy nemůžeš prožívat nic, co sis sám nezadal, že chceš prožívat.
  • Vše, co prožíváš, je nejkratší cestou k představě, kterou vysíláš. Dokud princip fungování života nechápeš, vysíláš nevědomě. Neuvědomuješ si, co tvé myšlenky dělají, jak fungují a co způsobují, proto nijak moc neřešíš, jaké ti v hlavě běhají. Ale když už ten princip chápeš, zaměřuješ se na umění vysílat jen takové myšlenky, které jsou v souladu s tím, co si přeješ.
Dnešní článek je o tom dokázat vysílat, co si přeji, v libovolné situaci. Nežít pod vlivem okolního dění a svých mylných představ o tom, že se ti může něco negativního, něco, co je v rozporu s tvým záměrem, dít. Jinak řečeno — nenechat se ničím, co se kolem děje, rušit, znepokojovat.

Jedině dokonalým tréninkem...

Zopakuji ještě, že jedině aktivním přístupem — tréninkem — docílíš změny. Aktivní trénink není ničím jiným, než soustavným využíváním pravidla Vesmíru popsaného v předchozích odrážkách. Začneš si říkat o trénink (o výsledek, ke kterému chceš dospět), a Vesmír ti v reakci na to bude do cesty posílat dokonalé tréninky, které tě tam dovedou.

Slovo "dokonalé" je zcela na místě, protože Vesmír jinak než dokonale ani fungovat neumí. Je to tak proto, že o všem všechno ví a dokáže cokoli zorganizovat, sesynchronizovat, kohokoli s kýmkoli spojit... Jak to vypadá prakticky? Takto:
  • Začneš do Vesmíru vysílat svůj záměr.
  • On to slyší a okamžitě reaguje:
    • přesně ví, jak jsi momentálně na tom; co už v tobě je i co je potřeba změnit a jak (ví o tobě naprosto vše)
    • na základě tohoto vědění přesně ví, co potřebuješ prožít, aby tě to posunulo k tvému cíli
    • vymyslí tedy přesně takovou situaci, která tě posune tam, kam potřebuješ
    • přesně ví, jak zareaguješ (tohle je moc důležité chápat); on dopředu ví, co s tebou daná situace udělá, jak ji budeš vnímat, co se v tobě začne odehrávat, jak se to rozhodneš řešit, jak to v sobě budeš dál zpracovávat; i to, jak dlouho ti to zpracovávání bude trvat
    • takto dokonalý trénink ti Vesmír pošle do cesty a udělá to i ve správný okamžik (to znamená tehdy, když ví, že budeš mít následně čas vše správně zpracovat)
  • Dokonalý trénink ti přijde sám do cesty, vůbec neřeš, kdy a jak se to stane.
  • Na tobě je jen připravený trénink co nejlépe zužitkovat. To znamená — když už přišel, vytěžit z něj maximum. Zaměřit se na jeho zpracování a snažit se, ať se to v tobě zpracovává co nejdéle a nejintenzivněji (je to ono pravidlo "bubáků", které namísto abys před nimi utíkal provokuješ, aby tě strašili co nejvíc).

Zdánlivě opačný trend

Znamením dokonalého tréninku je, že budí přesně opačné zdání, než k čemu tě vede. Jinak by ani neměl smysl. Vysvětlím. Představ si například, že se cítíš závislý na penězích od zákazníků (je to modelový případ, ale všechny případy se řeší úplně stejně).

  • Jak se tvá závislost projevuje? Jednoduše tak, že máš strach, abys o ně nepřišel, abys jich měl dost. Každá závislost je vlastně strachem nepřijít o to, na čem se cítíš závislý, ať už jde o partnera, peníze, zákazníky...
  • Jaký trénink si máš přát? Přej si takto: Prosím, chci být nezávislý na svých zákaznících. Chci cítit, že zdrojem všech svých financí jsem já, nikoli oni. Chci cítit jistotu, že vše závisí jen na mé vlastní přitažlivosti, která se automaticky stará, abych měl všeho dostatek. Chci být přitažlivý vůči svým potenciálním zákazníkům i jiným zdrojům financí a bezstarostně podnikat. Děkuji a těším se na trénink, který mě takovým udělá.
  • Jak bude trénink vypadat? 
    • V první řadě přijde nečekaně. to proto, abys na něj nebyl připravený a aby tě tudíž zaskočil. Tím v tobě probudí tvé podvědomé bloky, které začnou řádit (bubáci).
    • Bude dokonale načasovaný. Přijde v okamžiku, kdy můžeš s klidem všeho nechat a věnovat se naplno jen jemu. A to taky udělej. Všeho nechej a zpracuj, co ti Vesmír připravil a naservíroval.
    • Bude mít dokonalou formu. To znamená, že v tobě probudí zdání přesně toho, s čím bojuješ, čeho se bojíš. Probudí v tobě dojem, že ses dostal přesně do opačné situace, než jak si přeješ žít. Takové, do které jsi se dostat nechtěl, přesně takové, ze které máš strach. To, na čem jsi závislý, se bude zdát, že od tebe odchází, že se ti vyhýbá, že přijde nedostatek, problém... Proč? Protože jedině tím, že se budeš koukat své iluzi do očí a necháš ji na sebe působit (vystavíš se vnitřnímu tlaku a necháš bouřit svůj podvědomý blok), se své chyby uvažování zbavíš, pročistíš se. Blok oslabíš nebo se jej zbavíš úplně.
  • Jak máš trénink zpracovat?
    • Nechej v sobě vnitřní tlaky působit. Nebraň jim, nesnaž se je tlumit, dělej přesný opak. Povzbuzuj je, říkej jim v duchu, ať tě pořádně straší, ať ukážou ze všech sil, co v nich je. 
    • Celou dobu, co v tobě budou vnitřní tlaky pracovat a hlavou lítat ty nejhorší myšlenky, si jen v hlavě udržuj uvědomění, že se ti nic zlého neděje, že se naopak zbavuješ balastu, který ti brání žít tak, jak si přeješ. 
    • Nechej vše bouřit tak dlouho, až to samo dobouří, až nastane samovolný klid, až se samo od sebe rozjasní. Pak ještě zkoušej chvíli své bubáky provokovat, a když je jasné, že už se spálili, že už nic nezkusí, je konec tréninku. Maximálně jsi jej zužitkoval. Cítíš radost, štěstí, spokojenost, sebevědomí, soběstačnost, sílu i lásku. Všechny své vrozené vlastnosti, které jsi v sobě v průběhu života potlačil, se tréninkem pročistily, posílily, obnovily a v této silnější a čistší podobě budou součástí tvého dalšího života.

Pracuj neustále dál se svou vizí, připomínej si pravidelně svůj cíl, za kterým chceš jít. A neustále žádej o tréninky. Tvé žádosti budou vždy vyslyšeny i splněny. Každý trénink tě k tvému cíli přiblíží, až jednou přijde namísto tréninku už hotový výsledek. Tím, co si přeješ, jsi se už sám stal, jsi tudíž se svým přáním kompatibilní a výsledek už přitahuješ.

Až teď ti jej může Vesmír s klidným svědomím poslat, protože ti už odteď skutečně přinese to, co od něj očekáváš — radost. Už se totiž nebudeš o výsledek strachovat, lpět na něm, usilovat, aby s tebou zůstal, ničím jej podmiňovat, bojovat o něj ani s ním. Už nebude existovat důvod, aby od tebe odešel, jelikož pro něj budeš trvale přitažlivým. Proto s tebou zůstane a bude mu s tebou dobře a tobě s ním.

Žádné komentáře :